SISTE: De tre savnede polakkene er fortsatt ikke funnet. Søket fortsetter for fullt og det er nå cirka 30 letemannskaper ute med hunder. På sjøen er flere båter i gang med søk. Samtidig blir det søkt med fartøy på overflaten som skanner havbunnen, melder politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt lørdag ettermiddag.

Lørdag kveld er det ikke gjort noen nye funn som kan gi svar på hva som har skjedd med de tre savnede.

– Den ene polske turisten som var igjen i hytta er blitt tatt hånd om av et kriseteam. Vi har også en tolk til stede, opplyser operasjonsleder Torger Stødle ved Haugesund og Sunnhordland politidistrikt til tv2.no.

Se reportasje øverst i artikkelen (reporter: Asbjørn Leirvåg)

Politiet har vært i kontakt med polske myndigheter og informert dem om ulykken.

Søker langs land

Skipperen for redningsskøyten Bergen Kreds forteller at de ikke har gjort noen funn.

– Vi har lett gjennom et større område i flere runder. Vi har også letet med varmesøkende kamera, men det er vanskelig på grunn av mye alger i vannet, sier skipper Stig Skarshaug til TV 2.

Algene gir dårlig sikt i vannet som også er brådypt.

Mulig motorproblemer

Det er gjort funn som kan tyde på at de fire polakkene i 20-årene kan ha fått problemer med motoren.

– Det er funnet rester av fiskesnøre i motoren, opplyser Arild Austerheim, operativ uteleder ved Vindafjord og Etne lensmannskontor, til h-avis.no.

Politiet sier til TV 2 at motoren ble funnet på sjøbunnen under båten da den ble funnet flytende opp/ned.

Austerheim forteller at de fire mennene trolig ikke hadde redningsvester på seg, da den omkomne ble funnet uten redningsvest.

Mann funnet livløs

Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) ble varslet kl. 01.40. Det pågikk da båtsøk etter de savnede.

Den savnede båten ble funnet kantret ved 04-tiden natt til lørdag et stykke ut i Etnefjorden ved stedet Bjørgo. Ifølge politiet lå båten der med kjølen i været og slo mot fjæresteinene. Påhengsmotoren lå på bunnen like ved.

Alt tilgjengelig søkemannskap ble styrt i retning av funnstedet.

– Vi sendte et Sea King-redningshelikopter da båten var funnet kantret. En person ble funnet livløs i sjøen like etter klokken 05, opplyser redningsleder Ben Vikøren ved HRS.

Kamerater på tur

Det var like før midnatt fredag kveld fikk politiet meldingen om fire personer som ikke hadde kommet hjem etter en båttur som forventet.

Mannen som varslet politiet leier hytte og båt i Etne i Hordaland. Han hadde sovet da de fire andre polske kameratene hadde dratt ut på tur med båten. Mannen visste ikke hvor kameratene skulle. De fire polakkene dro ut med en åpen båt med påhengsmotor.

Mannen som varslet hadde ikke lykkes i å få kontakt med kameratene - og varslet deretter politiet.

Stor leteaksjon

Hyttenaboer og utleier gjorde søk i den lokale havnen uten resultat. HRS ble varslet og lokale redningsmannskap ble kalt ut med båt.

Ved 05-tiden ble en mann funnet livløs i sjøen. Store redningsmannskap leter fortsatt etter de tre savnede personene lørdag morgen.