Bjarne vil ikke bry nattevakten: – Jeg har ofte sittet og grått på badet

Èn nattevakt har ansvaret for 32 beboere i omsorgsboligene i Grue. Pleierne har varslet om situasjonen, men ordføreren sier han aldri har hørt om det.

TØR IKKE RINGE: Med bare ett ben er det ofte Bjarne Schauerud ligger med store smerter. Han vil ikke plage nattevakten, som har ansvaret for 32 beboere og altfor mye å gjøre.  (Foto: Steinar Saltvik / TV 2)
TØR IKKE RINGE: Med bare ett ben er det ofte Bjarne Schauerud ligger med store smerter. Han vil ikke plage nattevakten, som har ansvaret for 32 beboere og altfor mye å gjøre. (Foto: Steinar Saltvik / TV 2)
BÅNN: Bjarne Schauerud gråter ofte på natten, fordi han ahr det så vondt. Eldreomsorgen i Grue kommune er bånn i bøtta, ifølge Bjarne.  (Foto: Steinar Saltvik / TV 2)
BÅNN: Bjarne Schauerud gråter ofte på natten, fordi han ahr det så vondt. Eldreomsorgen i Grue kommune er bånn i bøtta, ifølge Bjarne. (Foto: Steinar Saltvik / TV 2)
bjarne_mont (Foto: Steinar Saltvik / TV 2)
bjarne_mont (Foto: Steinar Saltvik / TV 2)

Sykepleiere i Grue har flere ganger varslet om uforsvarlig behandling av eldre i omsorgsboligene. Ordføreren sier han aldri har hørt om det. Tirsdag fortalte TV 2 om at de eldre i Grue kommune ble lurt for ni millioner kroner av kommunen. En av dem som bor der sier han ofte gråter av smerte om natten fordi han ikke vil forstyrre pleieren som alene har ansvaret for 32 beboere. De 32 beboerne bor i omsorgsboliger med heldøgns pleiet

Mer innhold fra TV 2