Avhengige av respirator, men nektes strømhjelp

Brødrene er avhengige av pustemaskin og frykter strømstans, men får ikke en eneste offentlig krone til aggregatkjøp. Og i dag starter strømstreiken...

FRYKTER STRØMSTANS: Glenn Andre Hanssen (til v.) og broren Morten Hanssen bor i et område av landet med sårbar strømforsyning. Likevel mener det offentlige at de respiratoravhengige brødrene selv må dekke utgifter til privat strømaggregat som moren Anne Margrethe Sandjord har lagt ut for.  (Foto: Dag Erlandsen)
FRYKTER STRØMSTANS: Glenn Andre Hanssen (til v.) og broren Morten Hanssen bor i et område av landet med sårbar strømforsyning. Likevel mener det offentlige at de respiratoravhengige brødrene selv må dekke utgifter til privat strømaggregat som moren Anne Margrethe Sandjord har lagt ut for. (Foto: Dag Erlandsen)

- Aggregatet er livsviktig for oss, sier Morten Erling Hanssen (38) fra Sortland til TV2.no. Så sent som i april forsvant strømmen i hele Lofoten og Vesterålen, enkelte steder var den borte i syv timer. Når livet ditt er avhengig av en pustemaskin sier det seg selv at du blir nervøs. På toppen av det hele: Tirsdag tas 1050 kraftansatte ut i streik. LES OGSÅ:

Mer innhold fra TV 2