Terrordommen kan bli utsatt til 24. august

Oslo tingrett varsler at dom i saken mot Anders Behring Breivik kan falle først 24. august. Men den kan også komme i juli.

oslo_tinghus
oslo_tinghus

Wenche Elizabeth Arntzen.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
Wenche Elizabeth Arntzen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Tingretten opplyser i et informasjonsskriv til mediene at dato for dommen fortsatt ikke er fastsatt, men ikke kan ventes å falle før 20. juli. En annen mulig dato er 24. august.

– Siden vi ikke med 100 prosent sikkerhet kan si at dommen vil være ferdig 20. juli, hadde vi behov for å sette en alternativ dato. På grunn av ferieavvikling, og fordi det er snakk om et stort apparat som må settes i sving, har vi satt alternativ dato 24. august, sier informasjonssjef Irene Ramm i Oslo tingrett til NTB.

Følg rettssaken direkte i vårt livesenter!

– Jeg skjønner godt at det kan bli en utsettelse på dette. Jeg vil jo tro at det blir en ganske omfattende dom å skrive. Og jeg tror også at det for mange egentlig er ok at det kommer i avstand fra ferien og at den ikke kommer samtidig med rapporten fra 22. juli-kommisjonen, sier koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren til NTB.

Kommisjonens rapport offentliggjøres 13. august.

– Det hadde sikkert vært bra å få domsavsigelse før ettårsmarkeringen. Men det viktigste er at vi får en god og gjennomarbeidet dom, sier bistandsadvokaten.

Dersom noen av partene anker, vil saken komme opp i Borgarting lagmannsrett i januar neste år, men i samme spesialbygde rettslokale som nå brukes, ifølge VG. Hovedforhandlingen i Oslo tingrett avsluttes med prosedyrer 21. og 22. juni. (©NTB)