Ungdomsgjeng kastet stein mot pubgjester på Tøyen i Oslo

Politiet fikk søndag kveld flere meldinger om en guttegjeng som lagde kvalm på Tøyen i Oslo. De kastet blant annet stein og appelsiner på pubgjester.

MYE POLITI: Det var mye politi i gatene på Tøyen like etter bråket søndag. Foto: TV 2-tipser
MYE POLITI: Det var mye politi i gatene på Tøyen like etter bråket søndag. Foto: TV 2-tipser

– Fra klokken 20.32 fikk vi flere telefoner fra nedre Tøyen om en ungdomsgjeng som gikk rundt og var ufine mot folk. Blant annet skal de ha kastet stein på folk, og senere kastet de stein og appelsin på pubgjester i Eiriks gate, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt, til NTB.

Politiet rykket ut med flere patruljer og møtte etter hvert på gjengen. Da politiet skulle notere seg personalia på dem, satte en av guttene seg til motverge.

– Det ble et basketak, noe som førte til amper stemning blant resten av gjengen, men det ble dempet ganske raskt, sier Engeseth til TV 2.

Opptrinnet endte med at en gutt på 14 år ble innbrakt til politistasjonen.

Det meldes ikke om at noen har blitt fysisk skadet.

Dyttet eldre mann

Politiet fikk også beskjed om at en eldre mann muligens hadde blitt dyttet av gjengen i Sigurds gate, men de har ikke fått kontakt med mannen.

– I Sigurds gate, rett bak politihuset, fikk vi melding om cirka ti gutter på rundt 14 år, som skal ha dyttet og muligens slått en eldre mann, sier Engeseth til TV 2.

Politiet har ikke kommet i kontakt med denne mannen.

Tatt hånd om av barnevernet

14-åringen som ble innbrakt til politihuset ble tatt hånd om av barnevernsvakta. Han ble anmeldt for kroppskrenkelse og forulemping av offentlig tjenestemann. En annen gutt i gjengen ble også tatt hånd om av barnevernet, mens ytterligere tre ble bortvist fra stedet.

Alle de bortviste er i 13-14-årsalderen.

Hendelsen skjer kvelden etter at en ungdomsgjeng kastet stein mot natteravner på Stovner i Oslo og én person ble skadd. Foreløpig vet ikke politiet om det er sammenheng mellom sakene.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.32.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2