38 personer evakuert i Oppdal på grunn av flomfare

Oppdal kommune har evakuert 38 personer etter at et snøras som gikk over elva Driva i helga, fører til flomfare.

FLOMFARE: Flere hus og gårder evakueres etter at et snøras som gikk over elva Driva i helga fører til flomfare. Opp mot 50 personer i Oppdal kommune kan bli berørt.
Foto: Jan Are Melgård / Opdalingen / NTB scanpix
FLOMFARE: Flere hus og gårder evakueres etter at et snøras som gikk over elva Driva i helga fører til flomfare. Opp mot 50 personer i Oppdal kommune kan bli berørt. Foto: Jan Are Melgård / Opdalingen / NTB scanpix Foto: Jan Are Melgård / Opdalingen / NTB Scanpix

Etter råd fra NVE har kommunen og politiet satt i gang en evakuering i et begrenset område i Oppdal. Begrunnelsen er at NVE er usikker på hvordan vannet vil oppføre seg utover natten.

NVE vil ikke foreta seg noen ting før tidligst i onsdag morgen.

– Vi har fått beskjed om å holde oss i ro her til i morgen. Først da vil det bli bestemt om hva som skal gjøres med demningen, sier Elisabeth Dalhaug til NRK.

Hun er blant de evakuerte og har blitt innlosjert med familien på et hotell i sentrum.

– Beboere nord for ras i Driva som skal evakueres, er varslet eller er i ferd med å bli varslet. Det er snakk om cirka 30 fastboende så langt, opplyste politiet i Trøndelag like etter 18.30 tirsdag kveld.

Ifølge ordfører i Oppdal kommune, Kirsti Welander (Ap), sa tidligere tirsdag kveld at det kan det være snakk om opptil 50 personer som må evakueres.

Det er satt krisestab i Oppdal kommune som følge av situasjonen. Trønderenergi er også i beredskap.

Ansatte ved et firma i området ble tidligere i ettermiddag evakuert. Snøraset har gått i området ved Skardbekken og ført til at elva demmes opp.

(©NTB)