Bilist fikk isklump gjennom frontrute i Oslo

En bilist som kom kjørende ved Ryen i Oslo lørdag kveld, fikk en stor isklump gjennom frontruta da han passerte under en gangbru. Ingen er så langt pågrepet.

Noen kastet en isklump ned på bilen da den passerte under en gangbro. Foto: Oslo Politidistrikt
Noen kastet en isklump ned på bilen da den passerte under en gangbro. Foto: Oslo Politidistrikt

– Det var bare flaks at ikke bilføreren ble alvorlig skadd. Isklumpen ble kastet fra gangbrua som går over Ring 3 ved Manglerud T-banestasjon, tvitret politiet 40 minutter over midnatt natt til søndag.

Det var føreren av bilen som ble truffet som meldte fra til politiet. Ambulansepersonell så til sjåføren på stedet, men bilisten er ikke alvorlig skadd.

Fikk kutt i ansiktet

– Han har sluppet heldig fra det. Han hadde en del blod i ansiktet etter kutt, og var oppskaket, men dette kunne gått verre, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Oslo politidistrikt ønsker kontakt med vitner som har vært i området og sett noe i tidsrommet mellom 10 og 20 minutter over midnatt.

Alvorlig sak

– Dette er en veldig alvorlig sak. Saken etterforskes videre, sier Pedersen.

Isklumpen var på størrelse med en fotball og knuste frontruta. Operasjonslederen sier til NTB at det var vinterfartssone på 60 kilometer der ulykken skjedde.

En særlig interessant vitneobservasjon er gjort av en drosjesjåfør som så sju til åtte personer på brua da bilen ble truffet. Det er også sikret en del spor i området.

– Jeg vil ikke gå konkret inn på hva det er akkurat nå, men dette er altså en sak vi ser svært alvorlig på, og som vi vil bruke en del etterforskningsressurser på, sier Pedersen.

(©NTB/TV 2)