Drapstiltalt (24) erkjente straffskyld i retten

Mannen som er tiltalt for å ha knivstukket en 21 år gammel mann i Narvik i fjor, erkjente straffskyld for drap da rettssaken startet i Ofoten tingrett.

STRAFFSKYLD: En 24 år gammel mann erkjenner straffskyld for drapet på Martin Bjørge Liebraaten. Foto: Fritz Hansen / Fremover
STRAFFSKYLD: En 24 år gammel mann erkjenner straffskyld for drapet på Martin Bjørge Liebraaten. Foto: Fritz Hansen / Fremover

Den 24 år gamle mannen fra Ballangen i Nordland erkjente straffskyld for drap og delvis straffskyld for drapsforsøk da retten ble satt i Narvik mandag, melder NRK.

24-åringen er tiltalt for drap på 21 år gamle Martin Bjørge Liebraaten fra Jessheim og drapsforsøk på en 20-åring fra Harstad under en biltur mot Narvik 1. november i fjor.

Liebraaten studerte i Narvik på denne tiden.

Spesiell situajson

Ifølge obduksjonsrapporten ble den ferske studenten drept med 17 knivstikk bakfra da de tre satt i en bil i forbindelse med en mindre narkotikatransaksjon. Også det andre offeret ble påført skader, men reddet livet.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva min klient vil forklare i retten, men jeg kan bekrefte at han vil fortelle at han var i en vanskelig og spesiell situasjon på det aktuelle tidspunktet. Han vil imidlertid ikke anføre selvforsvar, uttalte 24-åringens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, til Romerikes Blad før helgen.

Foreldrene til drapsofferet vil følge hele rettssaken mot den tiltalte, opplyser familiens bistandsadvokat til NRK.

Selvforsvar

Under fengslingsmøtet i november i fjor brast 23-åringen ut i tårer da siktelsen mot ham ble lest opp. Han hevder at drapet skjedde i selvforsvar.

Ifølge Egil Malm som da var advokat for den tiltalte, skal det ha oppstått en krangel i bilen etter at 23-åringen ble krevd for penger han ikke kunne gjøre opp for.

– De oppsøkte han hjemme og krevde penger av ham i forbindelse med salg av hasj og narkotiske stoffer. De satte seg i bilen og havnet i en krangel på vei mot Narvik. Der stanser mennene plutselig bilen på et øde sted ved Skjombrua. Da ble han så redd at han slo ifra seg med en kniv han hadde tatt med seg, sa Malm til NRK den gang.

Ifølge Malm var ikke mannen ruset under voldsepisodene tirsdag.

– Han er svært berørt. Helt nedbrutt og forstår ikke helt hva han har gjort. sier advokaten til Fremover.

(©NTB / TV 2)