las vegas-massakren:

Håper hjernevev kan vi svar på hvorfor en tilsynelatende fredelig mann ble massedrapsmann

– Vi finner ingenting av det vi forventer å finne, sier Sheriff Joseph Lombardo.

PLANLAGT: Stephen Paddock hadde planlagt massakren nøye. Han hadde også beregnet avstand og vind for å treffe flest mulig fra hotellrommet sitt. Foto: AFP/Scanpix
PLANLAGT: Stephen Paddock hadde planlagt massakren nøye. Han hadde også beregnet avstand og vind for å treffe flest mulig fra hotellrommet sitt. Foto: AFP/Scanpix

Rettsmedisinere i Las Vegas opplyser at kroppen til Stephen Paddock har blitt sendt til Stanford University for å bli grundig analysert, melder nyhetsbyrået AP.

Skal se på nervebaner

En vanlig obduksjon er gjennomført av John Fudenberg hos rettsmedisinerne hos Clark County Coroner, men videre undersøkelser og analyser er forventet å ta flere måneder, skriver nyhetsbyrået AP.

Fudenberg sier de blant annet skal undersøke nervebaner i Paddocks hjernevev.

Undersøkelsen som allerede er gjennomført viser foreløpig ingen åpenbare abnormaliteter som kan forklare gjerningsmannen tilsynelatende personlighetsforandring som kan ligge bak det ekstreme drapsønsket.

Det er heller ikke funnet tegn etter sykdom som kan ha ført til en livskrise for Paddock. Paddocks kropp leveres tilbake til familien etter obduksjonsrapporten er ferdigstilt.

Ikke noe selvmordsbrev

Massedrapet var grundig planlagt over lengre tid. Hverken familie eller venner så noen tegn til psykisk sykdom eller andre endringer hos Paddock som gjorde dem bekymret for ham, og motivet for massedrapene er fremdeles et mysterium.

Det er heller ikke funnet noe selvmordsbrev som forklarer noe av motivasjonen eller planene.

På en pressekonferanse fredag kom Sheriff Joseph Lombardo med en ny versjon av hendelsesforløpet, men han sa at etterforskningen fortsatt ikke har brakt politiet og FBI noe nærmere å avdekke noe motiv for massakren.

– Det kan hende vi aldri finner ut av det. Vi har ikke funnet noen av de tingene man forventer å finne, sa Lombardo.

45 fortsatt på sykehus

58 personer ble drept i massakren. 546 ble såret. 45 personer er fortsatt på sykehus, og tilstanden er kritisk for flere av dem, opplyser Lombardo.

Foruten motivet, er mange andre spørsmål om massakren fortsatt ubesvart. Politiet fant Paddock død på hotellrommet, ifølge politiet 12 minutter etter at han begynte å skyte mot folkemengden utenfor.

(©NTB/TV 2)