Sykepleieren (28) mente «Frank'en» fortjente en hyllest

Lørdag morgen stod Thomas Samsonsen (28) grytidlig opp for å gjennomføre en hyllest til Frank Aarebrot som døde 9. september.

Gatekunster Thomas Samsonsen tok til stensiler og spray for å hylle avdøde Frank Aarebrot.  Foto: Thomas Samsonsen
Gatekunster Thomas Samsonsen tok til stensiler og spray for å hylle avdøde Frank Aarebrot. Foto: Thomas Samsonsen

Samsonsen (28) gikk grytidlig til studentsenteret like ved Universitetet i Bergen med stensiler og spraybokser.

På muren mente han det burde være plass til en av Bergens folkekjære karakterer.

– Da har studenter og lærere Frank'en nære når de sitter og spiser lunsj, sier han.

Professor Frank Aarebrot døde 9. september etter et hjerteinfarkt.

Samsonsen forteller at han følte at han måtte gjennomføre ideen, og oppmerksomheten han har fått i timene etter at kunstverket stod ferdig, viser at han har truffet en nerve.

– Ja, det er jo det gatekunsten skal handle om. Det skal være spontant. Folk liker det tydeligvis, og jeg håper det er kjekt for familien også, sier han.

Samsonsen er lørdag ettermiddag på vakt som sykepleier på Haukeland sykehus. Det var der Frank Aarebrot lå syk, og 28-åringen la merke til at Aarebrot skrøt av helsevesenet.

– Jeg møtte ham aldri personlig, men jeg hadde lyst til å gi noe tilbake. Det er en hyllest fra helsevesenet til ham. Det er veldig trist at han gikk bort, sier han.

Vil beholde det

Til Bergens tidende sier rektor på universitetet, Dag Rune Olsen, at bildet ser fantastisk flott ut, og at de ønsker å prøve å beholde det.

Han mener det passer godt på muren ved siden av relieffet av forfatter og professor Georg Johannesen. Samsonsen, som i gatekunstmiljøet er kjent som Newton sier det er helt fantastisk hvis det blir værende.

– Han har jo et veldig kult utseende. Det bildet viser alt det han var synes jeg, og han har det lure smilet. Nå håper jeg studenter og forbipasserende kan ha glede av det i lang tid, sier han.