«Onkel Skrue» er løslatt

Heleritiltalte Imran «Skrue» Saber (39) ble mandag løslatt av politiet etter at han dagen før ble pågrepet i en væpnet aksjon i Sinsenveien i Oslo.

ONKEL SKRUE: Imran Saber, alias Onkel Skrue, er løslatt etter at han ble pågrepet i en væpnet aksjon søndag kveld. Foto: Arkivfoto
ONKEL SKRUE: Imran Saber, alias Onkel Skrue, er løslatt etter at han ble pågrepet i en væpnet aksjon søndag kveld. Foto: Arkivfoto

Det opplyser hans forsvarer, John Christian Elden, til NRK.

Saber ble pågrepet i en væpnet aksjon søndag kveld, fordi politiet mente han hadde brutt et besøksforbud gitt i forbindelse med en trusselanmeldelse.

– Det er anmeldt trusler mot en person som er bosatt i Tønsberg, og det er gitt et besøksforbud i forbindelse med anmeldelsen. Vi mener det er brutt, derfor en reaksjon fra oss, sa Knut Erik Ågrav, leder for krimavdelingen hos politiet i Tønsberg til kanalen søndag.

Imran Saber er kjent som «Onkel Skrue». Han er en svært kjent skikkelse i det kriminelle miljøet og har blant annet vært en nær venn av Nokas-dømte David Toska.

Saber er for øvrig tiltalt for grovt heleri av Munch-litografiet «Historien».

Han har tidligere hatt tette forbindelser til hovedmannen bak Nokas-ranet, David Toska, og ble beskrevet som hans «finansminister» og «Onkel Skrue».

(©NTB/TV 2)