Foreldre gir opp juridisk kamp for dødssyke Charlie (11 mnd)

– For Charlie er det for sent. Skaden er allerede skjedd, sier advokat Grant Armstrong.

Foreldrene til den lille gutten Charlie gir opp kampen om å få videre behandling i utlandet Foto: Family Handout
Foreldrene til den lille gutten Charlie gir opp kampen om å få videre behandling i utlandet Foto: Family Handout

Foreldrene til lille Charlie Gard gir opp den juridiske kampen om å få behandlet sin dødssyke sønn i USA. Det opplyser familiens advokat.

Sjelden lidelse

Britiske Charlie Gard (elleve måneder) ble født med en sjelden genetisk lidelse som innebærer at han har alvorlig hjerneskade, er blind og døv og har så svekket muskulatur at han ikke kan puste på egen hånd, men må ligge i respirator.

Han ligger på det anerkjente barnesykehuset Great Ormond Street Hospital i London. Men legene som behandler ham, sier Charlie lever med store smerter og vil ikke utsette ham for eksperimentelle behandlinger, men at det beste for ham er å koble fra respiratoren og «la ham dø med verdighet».

Juridisk kamp

Men foreldrene har kjempet en lang juridisk kamp for å få sendt gutten til USA for å prøve ut andre og mer eksperimentelle behandlingsformer der. Foreldrene har imidlertid tapt i flere rettsinstanser både i britisk rettsvesen og i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, som mener at en slik behandling bare vil forlenge guttens lidelser.

Mandag skulle en britisk domstol behandle en ny begjæring fra Charlies foreldre om å få sendt gutten til USA. Men foreldrenes advokat opplyste da at de trekker begjæringen. Dermed blir gutten etter alt å dømme koblet fra respiratoren som holder ham i live.

Saken har vakt stor oppmerksomhet i Storbritannia og i mange andre land. Blant dem som har uttrykt støtte til foreldrene Chris Gard og Connie Yates' kamp for Charlie, er pave Frans og president Donald Trump.

(©NTB)