Trump Jr. unngår å vitne i Senatet

Donald Trump Jr. og president Trumps valgkampleder Paul Manafort unngår å vitne i Senatets justiskomité onsdag og vil først bli intervjuet privat.

SLIPPER: Donald Trump jr. slipper unna å bli avhørt i senatet onsdag. Foto: Mike Segar
SLIPPER: Donald Trump jr. slipper unna å bli avhørt i senatet onsdag. Foto: Mike Segar

Det var lenge spekulasjoner rundt hvorvidt representanter fra Trump-kampanjen hadde snakket med russiske myndigheter under valgkampen.

Sønnen Donald Trump Jr. vedgikk så på Twitter at han og flere andre i president Trumps nærmeste krets møtte den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja, som de visste representerte myndighetene i Moskva.

Torsdag ble det kjent at Trump Jr. og valgkampleder Paul Manafort måtte vitne i senatet, som følge av møtet med advokaten.

Det kommer likevel ikke til å skje. Trump Jr. og Manafort inngikk fredag en avtale hvor de gikk med på å legge fram dokumenter til justiskomiteen og bli avhørt privat før en eventuell senere offentlig høring.

– Vi vil ikke ta ut noen stevning for å kreve deres oppmøte under onsdagens høring, men vi forbeholder oss retten til å gjøre det i framtiden, sier lederen for Senatets justiskomité Chuck Grassley og senator Dianne Feinstein i en felles pressemelding fredag.

– Vi vil skaffe svar

President Donald Trumps sønn og valgkampleder Manafort skulle etter planen vitne i Senatet som følge av at de 9. juni møtte den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i Trump Tower i New York.

– Justiskomiteen vil snakke med Trump Jr. og Manafort før de må vitne offentlig, men vi vil skaffe svar, skriver Feinstein på Twitter samme kveld.

Trump Jr. har innrømmet at møtet med Veselnitskaja fant sted fordi advokaten hevdet å ha opplysninger som kunne være skadelig for hans fars motkandidat Hillary Clinton under valgkampen.

(©NTB)