To menn siktet for drap etter voldsangrep på Bjerke

De to mennene som er pågrepet etter voldsepisoden på Bjerke tirsdag, er nå siktet for drap. En mann i 30-årene døde torsdag kveld på sykehus etter hendelsen.

ETTERFORSKNING: Kriminalteknikere arbeider på funnstedet etter at en mann ble funnet blodig på bakken ved Bjerke i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ETTERFORSKNING: Kriminalteknikere arbeider på funnstedet etter at en mann ble funnet blodig på bakken ved Bjerke i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Politiet mener at en mann i 30-årene og en mann i 40-årene sto bak volden mot avdøde, som ble funnet kritisk skadd på gaten tirsdag. De to ble pågrepet onsdag og har inntil fredag morgen vært siktet for drapsforsøk.

– Siktelsen for de to pågrepne er endret, de er siktet for drap. Begge to vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag, fredag 21. juli, klokken 14 og klokken 15. De begjæres fengslet for fire uker med restriksjoner, skriver politiet i Oslo i en pressemelding.

Har ikke erkjent straffskyld

Tidligere har forsvareren til mannen i 40-årene sagt at hans klient ikke erkjenner straffskyld til den opprinnelige siktelsen på drapsforsøk.

Den andre siktede representeres av advokat Unni Fries. Mannen i 30-årene satt torsdag i et flere timer langt avhør.

– Han har ikke erkjent straffskyld. Jeg har ikke fått noen dokumenter i saken, så kan ikke si noe mer nå, sa Fries til NTB fredag morgen – før det ble kjent at politiet endret siktelsen.

Politiet har ikke gjort nye avhør etter endringen.

– Vi vet derfor ennå ikke hvordan de stiller seg til den nye siktelsen, opplyser politiet.

Funnet bevisstløs

Den avdøde mannen i 30-årene ble funnet bevisstløs på bakken med synlige hevelser i ansiktet av forbipasserende i Refstadsvingen rundt klokka 15.45 tirsdag.

Dagen etter opplyste politiet at de hadde pågrepet og siktet de to mennene for drapsforsøk. De er kjent for politiet fra før, som mener det skal ha vært en konfrontasjon eller et slagsmål i forkant av hendelsen. Vitner skal ha sett deler av det som skjedde.

NTB