To menn siktet for drapsforsøk etter voldsangrep på Bjerke

To menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk på mannen som ble funnet med kritiske hodeskader på Bjerke i Oslo tirsdag.

BJERKE: Kriminalteknikere arbeider på funnstedet der en mann ble funnet blodig på bakken ved Bjerke i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BJERKE: Kriminalteknikere arbeider på funnstedet der en mann ble funnet blodig på bakken ved Bjerke i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Offeret er identifisert, melder NRK, som var først ute med nyheten om at to menn er pågrepet og siktet i saken.

Tilstanden for mannen som ble funnet kritisk skadd på Bjerke i Oslo tirsdag, er fortsatt livstruende onsdag ettermiddag.

Han er identifisert som en norsk mann i 30-årene.

– Mannen er alvorlig skadd og tilstanden er fortsatt livstruende, sier Grete Lien Metlid, sjef for seksjonen for alvorlig kriminalitet i Oslo politidistrikt, til TV 2.

Kjent for politiet

Den skadde ble funnet liggende blodig på bakken rundt klokka 15.45 tirsdag ettermiddag av forbipasserende i Refstadsvingen på Bjerke i Oslo.

Mannen var bevisstløs, og hadde hevelser i ansiktet. Da nødetatene kom til stedet ble han raskt fraktet til Ullevål sykehus.

Ut fra skadeomfang og andre opplysninger mente politiet at han var blitt utsatt for en alvorlig kriminell handling. Nå er altså to personer siktet for drapsforsøk.

– De er noe kjent for politiet fra før. Den ene er mann som er rundt 30 år, og den andre er en mann som er rundt 40 år, sier Metlid.

Ønsker tips

De siktede ble pågrepet i Oslo-området onsdag og skal avhøres samme kveld.

– Forhåpentligvis vil de forklare seg og gi mer og viktig informasjon i saken. Det kan virke som om det er en kontakt mellom de siktede og den skadde, utdyper Metlid.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe eller ha opplysninger om hva som skjedde i Refstadsvingen 7 i perioden mellom klokken 15 og 16, tirsdag ettermiddag.

Tips kan gis til politiet på telefon 02800.

(©NTB)