Denne tabben halvverer holdbarheten på maten

Stabler du matvarene feil i kjøleskapet, kan det kan redusere holdbarheten på maten – og du risikerer å bli syk.

STAPPFULLT?: Stappfulle kjøleskap kan øke temperaturen, noe som reduserer holdbarheten på maten. Foto: NTB Scanpix
STAPPFULLT?: Stappfulle kjøleskap kan øke temperaturen, noe som reduserer holdbarheten på maten. Foto: NTB Scanpix

I Norge er både matprodusenter og butikker lovpålagt å holde en kjøletemperatur på maksimalt fire grader.Men problemet oppstår gjerne når maten kommer hjem og skal stables i kjøleskapet.- Når sommervarmen kommer, ser vi at mange overfyller kjøleskapene sine. Da kan man overstable og plassere matvarer feil, sier Therese Faye, som er fagsjef i Keep-it Technologies.Selskapet leverer løpende holdbarhetsindikatorer på emballasjen til ferskvarer.Risikerer å bli syk