Jente (3) kritisk skadd – mor og stefar i Namdal siktet for vold

Ei tre år gammel jente er innlagt på St. Olavs hospital med livstruende skader. Moren og stefaren er siktet for å ha utøvd vold.

SIKTET FOR GROV KROPPSSKADE: Lensmann Svenn Ingar Viken og politiadvokat Amund Sand orienterte om saken tirsdag ettermiddag. Foto: Jan Arne Austad/TV 2
SIKTET FOR GROV KROPPSSKADE: Lensmann Svenn Ingar Viken og politiadvokat Amund Sand orienterte om saken tirsdag ettermiddag. Foto: Jan Arne Austad/TV 2

Politiet ble varslet om saken klokka 3.02 natt til mandag. Meldingen gikk ut på at et barn var brakt inn til lege med alvorlige skader.

– Det var barnevernet som kontaktet politiet etter at legen som tok imot barnet slo alarm, med mistanke om at det var blitt utsatt for vold. Barnet ble sendt til St. Olavs hospital med kritiske, livstruende skader, opplyser kommunikasjonsrådgiver Hege Marie Vikaune i Nord-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Barnets mor og stefar er etter det politiet kjenner til opprinnelig fra Somalia og Etiopia. De er siktet for vold og sitter i varetekt.

– Kripos er koblet inn og bistår i etterforskningen. Politiet håndterer saken i samarbeid med barne- og familieteamet i politiet, opplyser Vikaune.

Sjokkert over siktelsen

Både moren og stefaren nekter straffskyld, skriver Adresseavisen.

– Hun nekter straffskyld og er sjokkert over å være siktet for vold mot barnet sitt. Hun forteller at barnet skadet seg da det falt ned fra sengen, noe barnet også har gjort tidligere, sier morens forsvarer, advokat Torfinn Svanem til avisen.

Moren har i tillegg forklart at barnet også har en tidligere skade etter et fall fra en balkong. Moren kollapset under politiavhøret mandag ettermiddag og ble sendt til St. Olavs hospital, opplyser forsvareren.

Stefarens forsvarer Anders Kjøren sier til TV 2 at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen og håper politiets videre etterforskning skal utelukke voldsmistanken så snart som mulig.

Fire barn

Under en pressekonferanse på politistasjonen i Namsos tirsdag ettermiddag opplyste lensmann Svenn Ingar Viken at det skadde barnet er under fem år og ligger i koma.

– Moren er i 20-årene og har vært bosatt i kommunen siden 2015. Stefaren, som er morens ektefelle, er en somalisk statsborger i 30-årene med oppholdstillatelse i Italia. Det bor fire barn på adressen, deriblant det skadde barnet, sa lensmannen.

De øvrige barna er ivaretatt av kommunens kriseteam. Ifølge NTB er det skadde barnet ei jente på tre år.

Politiet vil ikke opplyse hvilken kommune familien bor i.

Både moren og stefaren er siktet for grov kroppsskade. Stefaren fremstilles for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett onsdag. Moren fremstilles for fengsling torsdag.

(NTB/TV 2)