Mann i 40-årene siktet for overgrep mot to barnehagebarn

Mannen i 40-årene er nå siktet for overgrep mot to, og ikke ett barn.

Øst politidistrikt har utvidet siktelsen mot en barnehageansatt mann til å omfatte seksuelt overgrep mot to barn, samt besittelse av overgrepsmateriale.

Mannen ble siktet 9. mai, og nå utvides altså siktelsen til å gjelde to barn.

Øst politidistrikt skriver i en pressemelding at det er skjellig grunn til å mistenkte at siktede har forgrepet seg på to av barna i barnehagen.

Mannen i 40-årene ble pågrepet av politiet onsdag 24. mai og varetektsfengslet fredag 26. mai, for en periode på inntil fire uker.

Etterforskningen har også avdekket funn hjemme hos mannen.

– I forbindelse med gjennomgang av beslag fra den siktede, ble det avdekket at siktede formentlig var i besittelse av overgrepsmateriale bestående av bilder og filmer der barn blir seksuelt misbrukt, opplyser politiet.

Bildemateriale skal vise grove seksuelle overgrep mot barn.

– Vi har foretatt en rekke avhør av både voksne og barn, og fortsetter med nye avhør av sentrale vitner i saken. Det gjenstår flere etterforskningskritt av både taktisk og teknisk karakter. Vi prioriterer gjennomgang av beslaget for å få oversikt over omfanget av overgrepsmaterialet. Vi vil også søke å avklare en identifisering av barna som er omhandlet på bildene og filmene, sier politiadvokat Kristine Kiær i pressemeldingen.

Siktede har erkjent deler av siktelsen.

Politiet har tidligere uttalt at det ikke var noe som tydet på at det var flere barn som var utsatt for overgrep.