Sender du «snapper» støtt og stadig til en av vennene dine, men føler at du aldri får noe tilbake? Det er selvfølgelig fullt mulig at vedkommende ikke snapper like mye som deg.

En annen forklaring kan være at personen har slettet seg fra sin venneliste – eller kanskje til og med blokkert deg.

Snapchat-applikasjonen varsler (heldigvis?) ikke når noen fjerner deg fra sitt univers. Det finnes heller ingen komplett liste som viser hvem som ikke vil være Snapchat-vennen din lenger.

Men hvis du virkelig vil vite hvem som har slettet deg, så finnes det faktisk en mulighet.

«Snapscore»-trikset

Metoden er blitt omtalt av flere medier i utlandet, og ble senest denne uken trukket frem av amerikanske Mic. Har du ennå ikke har fått den med deg, så får du den her:

Hvis du vil vite om en utvalgt bruker følger deg, kan du rett og slett søke etter vedkommende i applikasjonen. Alternativt kan du finne personen i vennelisten. Klikk deretter på brukernavnet for å få opp vinduet med personens «snapcode».

Hvis du ser brukerens «snapscore», følger dere hverandre. Hvis du ikke ser personens poengsum, betyr dette at du ikke er på vedkommendes venneliste, ifølge blant annet Business Insider.

Har dere tidligere vært Snapchat-venner, betyr dette at du er blitt slettet.

INGEN SNAPSCORE: TV 2 Nyhetenes snapscore er ikke synlig for undertegnede. Dermed er denne journalisten ikke på arbeidsgivers venneliste ... Foto: Alexander Klanderud/TV 2 
INGEN SNAPSCORE: TV 2 Nyhetenes snapscore er ikke synlig for undertegnede. Dermed er denne journalisten ikke på arbeidsgivers venneliste ... Foto: Alexander Klanderud/TV 2 

Blokkert?

Riktignok finnes det en annen metode som kan indikere at du er blitt slettet eller blokkert.

Hvis du sender noen en snap, og applikasjonen viser at den ikke er levert, kan dette betyr at vedkommende har blokkert deg. En annen mulig forklaring er at vedkommende bare tillater snapper fra venner, og at du ikke er på personens venneliste, skriver Mic.

Det er mulig å sende snapper til noen som ikke har deg på vennelisten, hvis personen i sine innstillinger har åpnet for at hvem som helst kan ta kontakt. Du kan derfor være slettet selv om vedkommende mottar snappene dine.

En Snapchat-bruker har også mulighet til å bestemme hvem som kan se hans eller hennes «story». I innstillingene kan man velge om den skal være synlig for alle, vennene eller bare enkelte personer. At du fortsatt kan se kontaktens historie, betyr ikke at du nødvendigvis er på personens venneliste.