Bompengeaksjon i Bergen onsdag morgen

Grytidlig onsdag morgen var det saktegående kø og tett trafikk på flere veier inn mot Bergen.

AKSJON: Stor trafikk inn mot Bergen tidlig på morgenen da yrkessjåfører protesterer mot økning av bompengeavgiftene og gjennomfører en  kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen onsdag morgen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
AKSJON: Stor trafikk inn mot Bergen tidlig på morgenen da yrkessjåfører protesterer mot økning av bompengeavgiftene og gjennomfører en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen onsdag morgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mange av bilistene ville trolig unngå den varslede kjør sakte-aksjonen, og køene begynte tidlig.

Rundt klokken 09 melder TV 2s reporter at trafikken gikk som normalt.

– På veiene i Åsane var det tett trafikk allerede. Det er unormalt så tidlig på morgenen, sa trafikkoperatør Kjell Larsen i Vegtrafikksentralen på Vestlandet til Bergens Tidende i 6.30-tiden.

Også vestover fra Sotra sto køen nærmest stille.

– Det ser ut til at mange kjører til jobb tidlig for å unngå aksjonen i dag. På alle innfartsårer er det mye trafikk, så selv om en hiver seg i bilen nå, må en forvente en del forsinkelser, sier Larsen.

Fire eiere av transportselskaper i Bergen har varslet en kjør sakte-aksjon onsdag mellom klokken 7 og 10.

Rundt klokken gikk mye av trafikken inn til sentrum som normalt.

De er sterke motstandere av planene om å sette opp nye bomstasjoner i bydelene i Bergen, som etter planen skal finansiere en rekke samferdselsprosjekter i byen de neste 20 årene.

– Nå har vi betalt bompenger i 32 år allerede. Vi tåler ikke mer avgifter, sier Willy Padøy i Padøy Transport til Bergensavisen.

Da lastebileierne aksjonerte mot bompenger i desember i fjor, ble resultatet trafikale problemer i mange timer.

NTB