Nord-Korea tester ny rakettmotor

Nord-Korea har testet en kraftig rakettmotor, opplyser det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. – Revolusjonerende gjennombrudd, sier Kim Jong-un.

Landets leder Kim Jong-un, som overvar testen, sier at «snart vil hele verden se hvor betydningsfull dagens seier er», melder KCNA. Han påsto at testen vil bli husket som 18. mars-revolusjonen. Uttalelsene kan tyde på at landet forbereder oppskyting av en ny satellittrakett.

– Utviklingen og ferdigstillelsen av en ny type høyytelsesmotor vil bidra til å styrke det vitenskapelige og tekniske fundamentet og heve det til et verdensnivå innenfor romfartsutvikling og evnen til å plassere satellitter, skal Kim ha uttalt.

Rakettmotorer kan enkelt modifiseres for bruk i missiler.

Testen kommer samtidig som USAs utenriksminister Rex Tillerson besøker Kina, hvor han har etterspurt en ny taktikk for å gjøre Nord-Korea fritt for atomvåpen.

I strid med flere FN-resolusjoner fortsetter landet utviklingen av raketter som har lengre rekkevidde enn de 150 kilometerne Sikkerhetsrådet har satt som grense. Nord-Korea hevder de utvikler raketter for landets satellittprogram, en påstand USA og flere stiller seg skeptiske til.

(©NTB)