Conway: – Ingen bevis for at Obama avlyttet Trump

Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway sier hun ikke har bevis for Trumps påstand om at hans forgjenger har avlyttet ham.

Kellyanne Conway må innrømme at det ikke finnes noen bevis for Trump-avlytting.  REUTERS/Mark Makela     TPX IMAGES OF THE DAY Foto: Mark Makela
Kellyanne Conway må innrømme at det ikke finnes noen bevis for Trump-avlytting. REUTERS/Mark Makela TPX IMAGES OF THE DAY Foto: Mark Makela

– Svaret er at jeg ikke har noe bevis. Og jeg er veldig glad for at etterretningskomiteen i Representantenes hus etterforsker saken, sier hun i et intervju med ABC.

Insinuerte overvåking via TV eller microbølgeovn

Meldingen kommer etter at hun ble bedt om å forholde seg til en rekke kommentarer fra helgen, der hun blant annet insinuerte at Obama hadde iverksatt en storstilt overvåking av Trump.

– Det jeg kan si er at det er mange måter å overvåke hverandre. Du kan overvåke noen gjennom deres telefoner, selvfølgelig gjennom fjernsynsapparater og på mange måter, inkludert mikrobølgeovner som kan forvandles til kameraer, sa hun i et intervju med New Jersey's Bergen County Record søndag.

Mandag gikk Conway tilbake på uttalelsene og sa at hun hadde snakket om «overvåking generelt», ikke om Obamas påståtte overvåking av Trump. Samme dag ba justisdepartementet om mer tid til å undersøke presidentens beskyldninger.

– «Wiretapping» ikke bokstavlig ment

Også president Donald Trumps talsmann, Sean Spicer, forsøkte å forklare hva Trump mente med beskyldningene mot Barack Obama og den påståtte avlyttingen.

I en serie Twitter-meldinger beskyldte Trump Obama for å stå bak avlytting («wiretapping») av Trump Tower under valgkampen. Trump kalte Obama en «fæl» eller «syk» fyr.

Men mandag gikk pressetalsmann Sean Spicer ut og sa at det ikke var bokstalig ment og at «wiretapping» ikke må forstås som «wiretapping».

Trump mente ikke «avlytting» da han skrev «avlytting», forklarte Spicer. Presidenten brukte ordet «avlytting» («wiretaps») i anførselstegn for å beskrive, i generelle vendinger, overvåking og andre aktiviteter, sa Spicer ifølge CNN.

Ingen bevis

Trump selv har ikke vist til noen kilde for påstandene om avlytting, og ingen har så langt kunnet bekrefte at det stemmer. Det antas at Trump skrev meldingene etter å ha lest en sak i Breitbart News basert på påstander fra en konservativ radioprater.

Den innflytelsesrike republikanske senatoren John McCain sa søndag at presidenten enten må trekke uttalelsene eller gi det amerikanske folket den informasjonen de har krav på om saken.

(©NTB/TV 2)