Politiadvokat slått ned av tiltalt i Drammen tingrett

En kvinnelig politiadvokat måtte behandles av lege etter at hun ble slått ned under rettsmøte i Drammen tingrett tirsdag.

TINGHUS: Drammen tingrett er en førsteinstansdomstol i Borgarting lagdømme som dekker kommunene Drammen, Hurum, Lier og Røyken i Buskerud samt Sande og Svelvik i Vestfold. Domstolen er lokalisert i Drammen tinghus på Bragernes sammen med Drammen fengsel, som er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TINGHUS: Drammen tingrett er en førsteinstansdomstol i Borgarting lagdømme som dekker kommunene Drammen, Hurum, Lier og Røyken i Buskerud samt Sande og Svelvik i Vestfold. Domstolen er lokalisert i Drammen tinghus på Bragernes sammen med Drammen fengsel, som er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Politiadvokaten er ikke alvorlig skadd.

En 31-åring er pågrepet og fraktet til arresten i politihuset i Drammen, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

Hendelsen skjedde under et fengslingsmøte med en 31 år gammel mann i Drammen tingrett tirsdag morgen. 31-åringen er dømt for flere voldshendelser, men dommen er ennå ikke rettskraftig. Han skulle derfor fremstilles for forlenget fengsling.

– Han har greid å komme seg bort til møtende aktor og spyttet og slått. Det er skremmende å oppleve slikt i retten, sier politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen til Drammens Tidende.

Fengslingsmøtet ble avsluttet etter hendelsen. Den tiltalte 31-åringen må regne med et enda lengre fengselsopphold etter voldsepisoden. Offentlige tjenestemenn har et spesielt sterkt vern. Vold mot offentlig tjenestemenn straffes strengt.

Nå krever de tillitsvalgte bedre sikringstiltak.

– Drammen tingrett er dessverre en av tingrettene som er i dårligst stand når det kommer til ivaretakelse og sikkerhet. Det er verken metalldetektorer eller sikkerhetsvakter der, sier Birgit Austad, tillitsvalgt for politiadvokatene, til NRK.

Det er ikke første gang aktører i retten blir angrepet i Drammen. I 2013 ble en annen kvinnelig politiadvokat angrepet av en tiltalt under en pause i retten.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2