Stockholm-politiet skjøt for å treffe steinkaster

Det ble først opplyst at én av politifolkene var blitt skadd i armen og at de hadde løsnet varselskudd.

Politiet skjøt med skarpt mot minst én av steinkasterne i Rinkeby i Stockholm mandag kveld. Flere biler ble satt i brann, og butikker skal ha blitt plyndret.

Opptøyene begynte etter at politiet skulle pågripe en person ved togstasjonen i Rinkeby rundt klokken 20 på kvelden.

– Skjøt mot steinkasteren, men bommet

Det ble først opplyst at én av politifolkene var blitt skadd i armen og at de hadde løsnet varselskudd. Senere ble det klart at dette var feil. Bilder fra steder viste at politifolkene hadde skutt direkte mot minst én av steinkasterne, opplyser vakthavende befal Sylvia Odin i politiet til Aftonbladet.

– Politiet havnet presset mellom steinkasterne og bilen sin og skjøt mot steinkasteren, men bommet, sier en kilde i politiet til avisa.

Også på sine nettsider beskriver politiet dette som «verksaneld», det vil skudd som avfyres for å treffe målet.

Krigssone

Det er anslått at 30–40 ungdommer deltok i bråket. Senere på kvelden, rundt klokken 22, ble det meldt om nye uroligheter på stedet, og rundt ti biler ble påtent, ifølge den svenske kringkasteren SVT.

En frilansfotograf beskrev stemningen som «hatefull» sa og at området så ut som en «krigssone». Flere butikker skal ha blitt plyndret. Politiet har satt i gang etterforskning av hendelsen.

Rundt midnatt blusset urolighetene på nytt opp igjen, ifølge nyhetsbyrået TT. Flere patruljer ble sendt til stedet.

– Nå har vi til tilført skikkelig med ressurser, så nå kan vi gjenopprette ro og orden, sa pressetalsperson Lars Byström i Stockholm-politiet.

NTB/TV 2