Reuters: Seks drept i skyting i moské i Quebec

Seks personer ble drept da væpnede menn begynte å skyte i en moske i byen Quebec i Canada, opplyser nyhetsbyrået Reuters. To personer er pågrepet.

FLERE DREPT: Politi i nærheten av moskéen hvor flere personer er drept og såret etter skyting. Foto: Mathieu Belanger/Reuters
FLERE DREPT: Politi i nærheten av moskéen hvor flere personer er drept og såret etter skyting. Foto: Mathieu Belanger/Reuters

Vitner har opplyst til Reuters at tre væpnede menn begynte å skyte i moskeen ved 20-tiden søndag kveld.

– Vi fordømmer dette terrorangrepet mot muslimer, sier Canadas statsminister Justin Trudeau etter angrepet.

Flere drepte

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har politiet bekreftet at seks er drept i skytingen, samt at åtte personer er såret.

Flere av de sårede skal være alvorlig skadet, skriver nyhetsbyrået AP.

Moskéleder Mohamed Yangui var ikke selv til stede da skytingen startet, men sier han fikk flere desperate telefonsamtaler fra folk som var samlet til kveldsbønn.

– Hvorfor skjer dette her? Det er barbarisk, sier han.

En talsmann for politiet i Quebec bekrefter at det har vært en skyteepisode med dødsofre ved Quebecs islamske kultursenter, men har få detaljer om hendelsen. 39 personer var i moskeen i forbindelse med kveldsbønnen søndag.

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll over situasjonen.

– Gjerningspersonene var studenter

De to gjerningspersonene bak angrepet mot moskéen var studenter, melder canadiske medier.

Én av gjerningspersonene har angivelig marokkansk bakgrunn, ifølge Radio-Canada, som har snakket med en kilde med kjennskap til etterforskningen.

To personer er pågrepet etter angrepet, som er blitt beskrevet som et «blodbad».

Den ene personen ble pågrepet i sitt hjem nær moskeen, mens den andre selv meldte seg. Han ventet på politiet ved broen til Île d'Orléans. I bilen hans ble det funnet minst ett våpen. Begge de mistenkte skal ha vært bosatt i provinsen Quebec.

– Barbarisk vold

Den franskspråklige byen Quebec er hovedstad i provinsen med samme navn og har rundt en halv million innbyggere. Provinsens førsteminister Philippe Couillard sier på Twitter at regjeringen har satt i gang tiltak for å sørge for innbyggernes sikkerhet. Couillard beskriver skytingen som «barbarisk vold» og gir uttrykk for medfølelse med ofrenes familier.

Canadas statsminister Justin Trudeau skriver på Twitter at «canadiere sørger over dem som ble drept i et feigt angrep på en moské».

– Dette er en terrorhandling som jeg mener er et resultat av år med demonisering av muslimer. Det er nok nå! Ord har konsekvenser,, skriver Greg Fergus , som sitter i provinsforsamlingen i Quebec.

– Traff folk som ba

Et anonymt vitne så to maskerte personer gå inn i moskéen, ifølge CBCs Radio-Canada.

Vitnet mener at personene kommer fra Quebec.

– Det virker som at de hadde Quebec-aksent. De startet å skyte og mens de skøt, ropte de «Allahu akbar», forteller vitnet.

Vitnet forteller videre at kulene traff personer som ba og forteller også at barn var til stede under skytingen.

– Det var til og med barn der. En treåring var der med faren sin.

De drepte er mellom 35 og 70 år gamle, skriver AP.

(NTB / TV 2)