Mann (26) gikk amok med bil – kjørte ned og drepte fire personer i Australia

Fire personer er omkommet og 20 skadd da en bil kjørte ned flere fotgjengere i Melbourne i Australia fredag. Politiet sier det ikke er snakk om terror.

DRAMATISK: Nødeatene på stedet etter at en bil kjørte ned og drepte tre personer i Bourke Street i Melbourne, Australia. Foto: AP/Luke Costin
DRAMATISK: Nødeatene på stedet etter at en bil kjørte ned og drepte tre personer i Bourke Street i Melbourne, Australia. Foto: AP/Luke Costin

Innbyggere i Melbourne, Australia, måtte flykte for livet da mannen (26) kjørte vilt rundt i byens gater.

Fire personer ble drept, blant dem en baby, skriver Business Insider.

Mannen som kjørte bilen, traff flere fotgjengere ved Bourke Street, en av hovedgatene i sentrum av byen, opplyser politiet i delstaten Victoria.

To av de andre ofrene skal være en mann og en kvinne i 30-årene. Minst 20 personer er skadd.

– Det er ingen ytterligere trussel mot folk. Vi har pågrepet den mistenkte, sier fungerende politisjef Stuart Bateson til News.com.

Sjåføren ble dratt ut av bilvraket av et stort antall bevæpnede politifolk.

20 personer ble tatt hånd om av medisinsk personell på stedet, flere med alvorlige skader.

Politiet bekrefter at tallet på omkomne er steget til tre.

– Hva som egentlig har skjedd er enda ikke blitt avklart, og vi vil gi videre informasjon når vi vet mer, sier politiet i en pressemelding. De sier det ikke er snakk om et terrorangrep.

Politiet har opplyst at hendelsen kan ha skjedd i tilknytning til en knivstikking i samme område.

Et sykehus i Melbourne bekrefter at de behandler fire barn som ble truffet av bilen, følge The Guardian.

Videoopptak som er delt på Twitter viser at bilen kjørte rundt i gatene i storbyen og at den traff flere fotgjengere i en gågate. Bilder fra et nyhetshelikopter viser flere væpnede politimenn i området der påkjørslene fant sted. Opptaket viser at politiet undersøker en rød totalskadd rød bil, og at en mann ligger på bakken i håndjern.

NTB / TV 2