Uvær i nord og speilblankt i sør

Ruskeværet i nord har ført til stengte veier, kolonnekjøring og innstilte ferger.

SKØYTEIS: Brannvesenet i Vestfold delte dette bildet tirsdag ettermiddag. Onsdag er det også glatt mange steder. Foto: Brannvesenet i Vestfold (BIV)/Twitter
SKØYTEIS: Brannvesenet i Vestfold delte dette bildet tirsdag ettermiddag. Onsdag er det også glatt mange steder. Foto: Brannvesenet i Vestfold (BIV)/Twitter

Natt til og onsdag morgen fortsatte det glatte været mange steder i Sør-Norge.

Speilblankt

I Sande i Vestfold kjørte hjemmehjelpen av veien etter et hjemmebesøk i Hanekleiva.

Bilen begynte å skli og var nær ved å havne utfor en skråning. Bergingsmannskaper hjalp de to personene som satt i bilen i sikkerhet, skriver Drammens Tidende.

Også i Krokstadelva vest for Drammen skapte polert veibane problemer. En drosje med en eldre kvinne som hadde vært på legevakten etter et fall, kjørte rett av veien.

– Det er fortsatt glatt på sideveier der det er isete og bratt, mens på hovedveiene har vi inntrykk av at det nå går greit. Folk må fortsatt ta det med ro, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Sør-Øst politidistrikt.

På fylkesvei 281 i Storsandbakkene ble en trailer stående og spinne.

Veitrafikksentralen i Oslo opplyser at det stort sett har vært normale forhold onsdag morgen, med melding om noe glatte veier enkelte steder.

– Det har vært ganske stille, og ingen særlig trafikkproblemer. Utover dagen er det meldt dårlig vær i fjellet i Hedmark og Oppland, hvor det kan bli vanskelig kjøreforhold, sier trafikkoperatør Dag Rune Sneve Gundersen til TV 2.

I Sogn og Fjordane ble flere vogntog stående og sperre riksvei 5 mellom Sogndal og Fjærland. Også her var det svært glatt på stedet.

Storm i nord

En skikkelig vinterstorm treffer Nordland onsdag ettermiddag, men det blir neppe ekstremvær.

Meteorologene varslet tirsdag at lavtrykket sør for Island kunne gi ekstremvær i nord.

Mildvær etterfulgt av kulde gir trolig svært vanskelige kjøreforhold.

Like etter klokken 6 onsdag morgen ble E69 mellom Repvåg og Nordkapptunnelen stengt på grunn av uvær. Det samme ble strekningen Skipsfjordhøgda bom-Skarsvåg lenger nord mot Nordkapp.

På fylkesvei 156 ble strekningen Gjesværkrysset-Gjesvær stengt like over midnatt. I løpet av natten og morgenkvisten ble også fylkesveiene 888 Bakkarfjord-Hopseidet og 889 Snefjord-Havøysund stengt.

I Troms ble det allerede tirsdag ettermiddag innført kolonnekjøring på E6 over Kvænangsfjellet på grunn av værforholdene.

Også flere fergestrekninger er rammet. I Nordland er Bodø-Værøy innstilt, det samme er Øksfjord-Hasvik i Finnmark.

NTB/TV 2