Jakob Hassan (14) gravlegges mandag i Kristiansand

Jakob Hassan som ble drept mandag, gravlegges førstkommende mandag ettermiddag fra Oddernes kapell i Kristiansand.

DREPT: Mange elever benyttet friminuttene til å skrive i kondolanseprotokollen på Fiskå skole, etter at en kjær medelev brått ble revet bort mandag ettermiddag.  Foto: Guri G. Oppegård / TV 2
DREPT: Mange elever benyttet friminuttene til å skrive i kondolanseprotokollen på Fiskå skole, etter at en kjær medelev brått ble revet bort mandag ettermiddag.  Foto: Guri G. Oppegård / TV 2

Først vil det være en muslimsk vaskeseremoni før den døde bringes til en av moskeene i byen.

– Familien fortalte meg nettopp at de kommer til å gravlegge Jakob mandag, sier Mohamed Dalmar Shirwac til TV 2.

Han leder somalisk forening i Kristiansand, og har fulgt opp familien til den 14 år gamle gutten den siste uken.

Det var fredag ikke kjent når Tone Ilebekk gravlegges.

Takker for raushet

Familien til Jakob Hassan ønsket opprinnelig å gjennomføre seremonien i dag, fredag. Det skal imidlertid ikke ha vært praktisk mulig å gjennomføre, opplyser Shirwac.

– Det er mange hundre mennesker som ønsker å delta. Folk vil komme fra hele Østlandet for å vise familien sin støtte, sier han.

For familien til Jakob Hassan har den siste uken vært svært vanskelig. Samtidig opplever de en raushet som de ønsker å takke for.

– Familien syns det er helt fantastisk med all støtten de har fått. Det oppleves som kjempeviktig for dem nå når de er i en så tragisk situasjon. De har fått støtteerklæringer fra hele landet, også fra Nord-Norge, og det er helt utrolig flott, sier Shirwac.

Slår ring rundt familien

Somaliere i Kristiansand har slått ring rundt familien og hjulpet til med alt fra barnepass til matlaging.

– Somaliske kvinner har stilt opp helt fantastisk for familien. I vår kultur er det slik at når noen kommer opp i en situasjon hvor de mister sine kjære, så stiller vi opp for hverandre, forteller Shirwac.

En 15 år gammel gutt fra Kristiansand tilsto sent tirsdag kveld at det var han som drepte de to bak ballbingen på området til Wilds Minne skole i Kristiansand mandag.

Onsdag ble han varetektsfengslet i to uker.

(TV 2/NTB)