Minst 92 døde etter jordskjelv i Indonesia

Minst 92 personer mistet livet da et kraftig undersjøisk jordskjelv rammet Aceh-provinsen i Indonesia onsdag, opplyser lokale myndigheter.

STORT SKJELV: Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4. Foto: ZIAN MUTTAQIEN / AFP / NTB Scanpix
STORT SKJELV: Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4. Foto: ZIAN MUTTAQIEN / AFP / NTB Scanpix

Minst 92 personer mistet livet da et kraftig jordskjelv onsdag rammet Aceh-provinsen i Indonesia, ifølge forsvaret i landet. Det er ikke sendt ut tsunamivarsel.

Opplysningen om dødstallet kommer fra generalmajor Tatang Sulaiman, som har den militære kommandoen i det rammede området.

Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4.

Skjelvet ble utløst utenfor kysten, rundt ti kilometer nord for byen Reuleut nord i Aceh på drøyt 17 kilometers dyp. Indonesias meteorologiske og geofysiske myndigheter sier skjelvet ikke hadde potensial til å utløse en tsunami.

En kvinne og hennes to barn mistet livet i Pidie Jaya, 18 kilometer unna episenteret, opplyser en tjenestemann til en lokal TV-stasjon.

Lederen for den lokale katastrofeberedskapen sier kapasiteten er sprengt på det ene sykehuset i området på grunn av mange skadde.

– Tallene på langt viser at 25 mennesker er omkommet, mens flere hundre er skadd, sier Puteh Manaf. En annen lokal tjenestemann sier flere skadde behandles på sykehus utenfor distriktet, av frykt for etterskjelv.

I tillegg kollapset en moské og flere butikker, bolighus og andre bygninger. Tunge maskiner er hentet inn for å hjelpe til i søket etter overlevende.

Aceh var det området som ble hardest rammet av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som rammet en rekke land i Sørøst-Asia, samt Sør-Asia og Afrika andre juledag 2004.

Katastrofen kostet 230.000 mennesker livet.

(NTB)