E14 stengt etter ras

Meråkerbanen er stengt på ubestemt tid etter et ras mellom Hell og Gudå i Nord-Trøndelag.

Fem personer ble sperret inne mellom jordskred på E14 ved Meråker i Nord-Trøndelag. Store nedbørsmengder har også skapt problemer for toglinjen.

– Tre politifolk og to sivile er sperret inne mellom to skred på E14. De ble hentet ut av luftambulansen, sier operasjonsleder Johnny Olsen i Trøndelag politidistrikt

Flere ras
Det ene raset gikk øst for Reinåa i Meråker, skriver Nord-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Brannvesenet har rykket ut til det andre skredet, som skjedde i nærheten av et boligfelt i Meråker.

Politiet måtte ty til luftambulanse for å komme fram på grunn av raset på E14.

De nærmeste husene ble evakuert, men verken personer eller bygninger er skadd.

– Det er ikke umiddelbar fare for nye skred, sier brannmester Tommy Tørring ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag til til Adresseavisen natt til mandag.

– En geolog vil komme når det blir lyst for å vurdere om opprydningsarbeid kan starte, forteller trafikkoperatør Mohammad Amiri ved Vegtrafikksentralen, til NRK.

Politiet opplyser at de kjenner til tre ras som har gått. Det første raset ble meldt klokken 0.18 natt til mandag, og hadde gått i et boligfeltet i Høfeltet i Meråker. Raset gikk like ved et hus, og de nærmeste husene ble evakuert. Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser at ingen personer kom til skade.

På grunn av flom eller ras er flere veier stengt både i Sør- og Nord-Trøndelag, blant annet fylkesvei 700 ved Å og Kjerstad på strekningen mellom Berkåk og Svorkmo.

Stengte veier
Sent søndag kveld meldte Jernbaneverket at Meråkerbanen er stengt mellom Hell og Gudå etter at masser har glidd ut som følge av kraftig nedbør.

Mannskaper i Jernbaneverket har reist til stedet for å undersøke omfanget av skadene.

Tidligere på dagen kjørte togene med redusert hastighet ned til 40 kilometer i timen mellom Ronglan og Skogn på grunn av nedbørsmengdene.

Adressavisen skriver at Fylkesvei 700 er stengt to steder: Kjerstad og ved Å i Meldalen, i tillegg til Fylkesvei 968 ved Vikvarvet i Selbu. (TV 2/NTB)