En omkom i brann på Kolbotn

Funnet død i leiligheten hvor brannen oppsto.

Politiet mener personen som ble funnet død etter brann på Kolbotn lørdag kveld, er en kvinne i 70-årene som bodde i leiligheten.

– Obduksjonen vil gi oss et sikkert svar, men vi antar at den døde er en eldre dame i 70-årene som bodde der, sier operasjonsleder Vigdis Sjøvik Olsen i Øst politidistrikt til NTB.

Brannvesenet rykket ut etter melding om røykutvikling i en leilighet i en tre etasjer høy blokk i Plogsvingen klokka 23.30 lørdag kveld. Rundt midnatt meldte politiet at de hadde evakuert alle beboerne i leilighetene over der det brant. Ved 1-tiden var brannen slukket.

Ti personer ble evakuert, men bare seks kunne flytte hjem igjen i løpet av natten. Brannen førte til røykskader i flere av leilighetene.

– Noen evakuerte som bodde i leilighetene over og under leiligheten som brant, måtte ta inn på hotell. Det er én oppgang i blokka som foreløpig ikke er beboelig, opplyser Olsen.

Politiet og brannvesenet antar at brannen oppsto på kjøkkenet i den eldre kvinnens leilighet. Brannårsaken er ikke fastslått. (©NTB)