Kan gi 20 prosent bedre smak:

Triksene som gir bedre øl og vin

Hvilket glass du bruker, hvordan du heller og temperatur kan ha stor betydning for hvordan ølet og vinen smaker.

ØLGLASS: Hvis du bruker riktig glass, og heller riktig, kan ølet smake mye bedre. Glasset til venstre bør brukes til pils. Det andre til venstre skal brukes til hveteøl. Det andre til høyre er ment til IPA, mens det første til høyre er til porter og staut.  Foto: Matkontrollen
ØLGLASS: Hvis du bruker riktig glass, og heller riktig, kan ølet smake mye bedre. Glasset til venstre bør brukes til pils. Det andre til venstre skal brukes til hveteøl. Det andre til høyre er ment til IPA, mens det første til høyre er til porter og staut.  Foto: Matkontrollen

I snitt drikker hver nordmann alkohol tilsvarende en halvliter øl hver eneste dag året rundt, ifølge Folkehelseinstituttet.Vi drikker altså mye - men gjør vi det slik vi skal? Tilbereder du øl og vin riktig, kan det nemlig smake opptil 20 prosent bedre, ifølge vinekspert Ken Canaiolo Engebretsen.Matkontrollen har pratet med eksperter som gir deg fasiten.Slik får best ølTil tross for at ulike øl bør