Kritisk for politiarbeidet:

Politiet lammet av datasvikt

I ett døgn har et av politiets viktigste dataverktøy vært nede. I hele landet får politiet dermed ikke tilgang til straffesaksdata og en rekke dokumenter.

 JOBBES INTENST: Siden tirsdag har et av politiets viktigste dataverktøy vært nede. Dette innebærer at politiet må finne andre måte å registrere avhør og rapporter på. FOTO: TORE MEEK / SCANPIX
 JOBBES INTENST: Siden tirsdag har et av politiets viktigste dataverktøy vært nede. Dette innebærer at politiet må finne andre måte å registrere avhør og rapporter på. FOTO: TORE MEEK / SCANPIX Foto: Meek, Tore

Det såkalte BL-systemet – basisløsninger – gikk ned etter lunsj tirsdag, melder fagbladet Politiforum.

Håpet var at politidistrikter og særorganer landet rundt ville kunne bruke BL-systemet igjen onsdag morgen, men det var fortsatt helt utilgjengelig ved lunsjtider onsdag formiddag.

Politidirektoratet opplyser til NTB at det jobbes intenst med å få systemet opp igjen, og at de vil komme med mer informasjon senere onsdag ettermiddag.

BL-systemet er et saksbehandlingssystem for straffesaksdata og dokumenter. At systemet er nede, innebærer at politiet ikke får tilgang til straffesaksdata og må finne andre måter å skrive rapporter og registrere avhør på.

Systemet var nede i flere timer både i april og juni. Torsdag forrige uke gikk det ned igjen, og var utilgjengelig i et helt døgn. I dagene etter har systemet vært preget av treghet og ustabilitet. (©NTB)