Tredje haiangrep i Australia på en måned

Hundrevis av nordmenn besøker surfeparadiset hvert år.

En surfer fikk mindre skader da han ble angrepet av en hai i nærheten av Byron Bay på østkysten av Australia. FOTO: Delphine Ducaruge / Wikimedia Commons / Liz Burke / Twitter
En surfer fikk mindre skader da han ble angrepet av en hai i nærheten av Byron Bay på østkysten av Australia. FOTO: Delphine Ducaruge / Wikimedia Commons / Liz Burke / Twitter Foto: Wikimedia Commons

En surfer fikk mindre skader da han ble angrepet av en hai på østkysten av Australia mandag. Dette er det tredje haiangrepet i landet på en måned.

Den 36 år gamle mannen lå på et surfebrettet da haien angrep og prøvde å snu han rundt, sier et vitne. Brettet tok det meste av støyten og mannen kom unna med kun mindre skader i en fot.

Dette var det tredje angrepet på en måned i området rundt surfeparadiset Byron Bay, som hundrevis av nordmenn besøker hvert år.

På akkurat samme sted ble en 25 år gammel mann for to uker siden skadd i et annet angrep. Og for en måned siden ble en 17-åring bitt. Mandagens angrep er det 13. angrepet siden våren 2015 da en japansk surfer døde etter et angrep.

Søndag protesterte flere mot regjeringens planer om å sette opp hainett i dette kystområdet. Regjeringen bestemte seg for å sette dem opp etter angrepet på 17-åringen i september. (©NTB)

 Her knuser haien det haisikre buret