Regjeringen vil gjøre både diesel og bensin dyrere

Regjeringen vil øke avgiftene på diesel med 35 øre og bensinavgiftene med 15 øre. Forslaget legges fram etter statsråd fredag.

KOSTE MER: Regjeringen kan gjøre det dyrere å fylle tanken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KOSTE MER: Regjeringen kan gjøre det dyrere å fylle tanken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm

TV 2 erfarer at det blir en økning på dieselavgiften på 35 øre og en økning på 15 øre på bensinavgiften.

Statsminister Erna Solberg vil klokken fredag klokken 12.00 presentere forslagene til endrede bilavgifter.

Men i tillegg til økte avgifter vil det komme forslag om redusert årsavgift, en reduksjon i bompenger og en økning i pendlerfradraget.

Avgiftsøkningen er på én milliard, og de kompenserende tiltakene skal være på to milliarder.

Dermed kan de ende med at bilistene får gevinsten.

De fire samarbeidspartiene måtte gi opp forsøkene på å bli enige om en avtale om et grønt skatte- og avgiftsskifte før statsbudsjettet. Forslaget som regjeringen presenterer fredag, vil inngå i budsjettforslaget som legges fram torsdag i neste uke.

Frontene har vært steile i spørsmålet om diesel- og bensinavgifter. Venstre og KrF har krevd at den såkalte veibruksavgiften økes for å gjøre det dyrere å kjøre fossilbil. Dette skal så utlignes av skattelettelser og kutt i avgifter i den hensikt å få forbrukerne til å gjøre mer miljøvennlige valg.

Regjeringskilder i Fremskrittspartiet sier til TV 2 at bilavgiftene som blir presentert fredag er et ultimatum fra regjeringen.

Fremskrittspartiet har på sin side satt hardt mot hardt i forhandlingene, og har nektet å øke prisene så mye som Venstre har ønsket.

(TV 2 / NTB)