Rekordmange så Clinton og Trumps TV-duell

Totalt 84 millioner personer fulgte debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump på TV mandag kveld. Det er ny rekord for debatter mellom presidentkandidater.

KNUSTE OBAMA OG ROMNEY: 84 millioner personer benket seg da Donald Trump og Hillary Clinton møttes til den første av totalt tre direktesendte TV-debatter. (Foto: AP PHOTO)
KNUSTE OBAMA OG ROMNEY: 84 millioner personer benket seg da Donald Trump og Hillary Clinton møttes til den første av totalt tre direktesendte TV-debatter. (Foto: AP PHOTO) Foto: David Goldman

Beregninger fra analyseselskapet Nielsen viser at debatten hadde til sammen 84 millioner seere på de 13 kanalene som sendte den direkte mandag.

Debatten slår dermed rekorden fra 1980, da 80,6 millioner så demokraten Jimmy Carter mot republikaneren Ronald Reagan i den eneste debatten de to hadde mot hverandre før valget.

Ingen debatt har hatt over 70 millioner seere siden, og det tok 36 år før rekorden ble slått.

Den første duellen mellom Barack Obama og Mitt Romney i 2012 hadde 67 millioner seere.

Nielsen måler normalt seere som ser på TV hjemme, så de som fulgte debatten på fester, barer, restauranter og kontorer, er ikke med i tellingen.

Flere millioner så også debatten på nett. Det er dessuten registrert 2,5 millioner som så duellen via en rekke direktesendinger på YouTube.

På Twitter ble det registrert 17,1 millioner meldinger fra til sammen 2,7 millioner personer, ifølge analysebyrået.

NTB