Feil førte til massedød blant hunder på canadisk kennel

Minst 14 hunder døde da en ved varmesystemet på en kennel i Canada førte til at varme strømmet inn i lokalene hele natt til lørdag.

Kennelen Playful Paws Pet Center skriver på Facebook at de har kommet i kontakt med de fleste hundeeierne.

– Vi elsker våre hunder og hver ansatt i vårt team forsøker personlig å håndtere dette forferdelige tapet, skriver kennelen og legger til at de ansattes smerte selvsagt er mindre enn for eierne.

Hundene som døde befant seg i andre etasje i bygget, og har tilsynelatende dødd av heteslag, skriver thestarphoenix.com.

Andreetasjen blir brukt til å huse de store hunderasene. En av de ansatte forteller til avisen at andreetasjen ble ubehagelig varm sent fredag ettermiddag, og at temperaturen økte utover kvelden. Før de ansatte sluttet for natten, ble vifter plassert i rommet.

Men da de ansatte kom på jobb lørdag morgen, var hundene døde.

De døde hundene var rasehunder, blant annet en border collie, en Newfoundland lab, en golden retriever, en Catahoula og en schæfer-valp.

Playful Paws er en kennel som brukes både til korte og lengre opphold for hunder, katter og andre dyr. Den rammende avdelingen er nå stengt, men de andre avdelingene i bygget har fortsatt åpent.

NTB/TV 2