Skudd avfyrt under masseslagsmål  – flere gjengmedlemmer var involvert

Skudd ble avfyrt da det brøt ut slåsskamp mellom to gjenger på Kalbakken i Oslo søndag kveld.

Politiet fikk melding om masseslagsmålet like etter klokken halv syv søndag kveld. Det ble også løsnet skudd.

Ingen ble truffet av skuddene, men en mann ble påført lettere hodeskader i slåsskampen. Han har fått behandling på Akershus Universitetssykehus.

Da politiet kom frem til åstedet i Gårdsveien på Kalbakken i Groruddalen hadde samtlige personer forsvunnet fra stedet. I løpet av søndag kveld ble tre personer pågrepet.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Finn Belle, opplyser at flere av de involverte tilhører gjengmiljøet i Oslo.

Har funnet tomhylser

Øyvind Torgersen ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt sier at de tre pågrepne har status som siktet og at de vil bli avhørt mandag.

Torgersen bekrefter at de har funnet tomhylser på åstedet. Han ønsker ikke å opplyse om hvor mange skudd som ble avfyrt. Det ble også benyttet slagvåpen.

Politiet mener at det er flere gjerningsmenn på frifot etter hendelsen.

Torgersen mener at det ikke holdepunkter for å si at masseslagsmålet var et gjengoppgjør selv om flere av de involverte er medlemmer av gjengmiljøet i hovedstaden.

Kan ha vært hevnoppgjør

Torgersen opplyser at flere av personene som var involvert i hendelsen på Kalbakken søndag også var innblandet i en episode på Skårer på Romerike lørdag.

Torgersen beskriver episoden på Romerike som et «klammeri» uten at han vil utdype det noe mer.

7. juli i år ble det avfyrt en rekke skudd på uteserveringen tilhørende en Egon-restaurant på Lørenskog. Til alt hell ble ingen personer skadd i hendelsen. Totalt ble ni personer pågrepet.

To dager senere sa politiet at det fryktet at det ville bryte ut gjengkrig i Oslo. Det er ikke kjent om masseslagsmålet på Kalbakken kan settes i sammenheng med skytingen på Lørenskog i juli.

TV 2 / NTB

Mer innhold fra TV 2