Selvmordsbomber overmannet av kirkegjengere

En selvmordsbomber ble overmannet av kirkegjengere da han forsøkte å utløse en sprengladning i en fullsatt kirke i Indonesia.

Indonesisk politi passer på kirken der selvmordsbomberen forsøkte å sprenge seg selv i Medan,på Sumatra. Foto: AP Photo/Binsar Bakkara.
Indonesisk politi passer på kirken der selvmordsbomberen forsøkte å sprenge seg selv i Medan,på Sumatra. Foto: AP Photo/Binsar Bakkara. Foto: Binsar Bakkara

Ifølge en talsmann for indonesisk politi, generalmajor Boy Rafli Amar, fant dramaet sted under søndagsmessen i en fullsatt kirke vest i landet.

Mannen reiste seg plutselig fra benken og løp fram mot presten, men greide av en eller annen grunn ikke å utløse bomben som var skjult i en ryggsekk. Han ble deretter jaget og lagt i bakken av andre kirkegjengere, som overlot ham til politiet.

Indonesia er verdens mest folkerike muslimske land og har vært gjenstand for en rekke dødelige aksjoner fra militante islamister siden terroraksjonen på Bali i 2002 der over 200 mennesker ble drept. (©NTB)