Søppelhenting truet av streik

Søppeltømming flere steder i landet vil bli rammet dersom meklingen mellom transportarbeiderne og NHO Transport ikke fører fram innen midnatt natt til søndag.

Søndag kan det bli slutt på søppelhenting flere steder i landet. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
Søndag kan det bli slutt på søppelhenting flere steder i landet. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Foto: Schrøder, Tor Erik

Norsk Transportarbeiderforbund sitter lørdag kveld i mekling med NHO Transport hos Riksmekleren. Forbundet har varslet at 50 medlemmer i Bergen, Stavanger, Sarpsborg, Stord, Godvik og Stokke legger ned arbeidet fra mandag morgen dersom meklingen ikke fører fram innen fristen, som er ved midnatt natt til søndag.

Ifølge forbundet vil en streik påvirke innhenting og levering av både husholdningsavfall og avfall fra bygg og anleggsnæringen.

I de ordinære forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Transport var økning av minstelønna et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer.

– Minstelønn er et viktig verktøy for å unngå sosial dumping i bransjen og for å styrke ansattes generelle lønnsnivå, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet.

Følgende virksomheter vil bli berørt av en eventuell streik: (©NTB)

Mer innhold fra TV 2