Bokhandler krever 5000 kr for Hagens biografi – slik at ingen skal kjøpe den

En bokhandler i Tvedestrand har bestemt seg for å ta 5.000 kroner for Frp-politiker Carl I. Hagens politiske memoarer grunnet politisk uenighet.

Carl I. Hagen lanserte selvbiografien «Ærlig talt» tilbake i 2007. Nå har boka fått en rekordhøy pris - av politiske grunner.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
Carl I. Hagen lanserte selvbiografien «Ærlig talt» tilbake i 2007. Nå har boka fått en rekordhøy pris - av politiske grunner.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Foto: Larsen, Håkon Mosvold
DYR BOK: Om du har lyst til å kjøpe boka til Carl I. Hagen i Tvedestrand, må du betale dyrt. Alternativt finnes den gratis på biblioteket. Foto: Skjermdump/Facebook
DYR BOK: Om du har lyst til å kjøpe boka til Carl I. Hagen i Tvedestrand, må du betale dyrt. Alternativt finnes den gratis på biblioteket. Foto: Skjermdump/Facebook

Ifølge Dagbladet skrev bohandleren på sosiale medier at han ikke ønsket at noen skulle lese memoarene til «Mannen som i disse dager støtter kandidaturet til Donald Trump», og har derfor satt opp prisen på det ene eksemplaret han har av boka «Ærlig Talt» til 5.000 kroner.

– Istedenfor å kaste boka har vi satt prisen til kroner 5.000. Det vil nok forhindre de fleste fra å kjøpe boka, skriver bokhandleren på sosiale medier.

Hvis noen likevel skulle ville kjøpe boken, lover bokhandleren at pengene uavkortet vil gå til «Refugees Welcome to Aust-Agder».

Bokhandleren sier til Dagbladet at de som reagerer på sensuren kan betrygge seg med at bokhandelen selger biografien til Frp-topp Siv Jensen til vanlig pris.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen uttaler til avisen at han også synes bokstuntet var et morsomt politisk påfunn. (©NTB)