Resultatsmell for Statoil

Statoils resultat for andre kvartal viser et underskudd før skatt på 302 millioner dollar, rundt 2,6 milliarder kroner. I andre kvartal i fjor var overskuddet på 886 millioner dollar.

Den fallende oljeprisen har gjort solide innhogg i regnskapet til Statoil.

Driftsresultatet endte på 180 millioner dollar og det justerte driftsresultatet på 913 millioner dollar. Det justerte driftsresultatet i samme kvartal i fjor var til sammenligning på 2,9 milliarder dollar.

– Vi leverte solid drift med sterk produksjonsvekst og god fremdrift i våre prosjekter. De finansielle resultatene var imidlertid påvirket av lave olje- og gasspriser i kvartalet, sier konsernsjef i Eldar Sætre.

På forhånd hadde analytikerne spådd en halvering av Statoils resultat ved framlegging av regnskapet for andre kvartal, men de reelle tallene viste en nedgang på 68 prosent for justert driftsresultat, fra 2.883 millioner dollar i andre kvartal i fjor til årets 913 millioner dollar.

Statoil er denne uka nummer to ut rekka av selskaper som legger fram resultater. Først ut var BP, som tirsdag måtte vise fram 45 prosent nedgang i overskuddet, sammenlignet med samme periode i 2015. I likhet med Statoil har BP skuffet markedet med å nedjustere driftsinvesteringene sine. (©NTB)