De syriske barnas gripende Pokémon-bønn: Hent meg

Pokémons kaster lys over Syria-krigens virkelighet.

BØNN OM HJELP: Syriske barn ber om hjelp med Pokémons fra krigsherjede Syria. FOTO: REUTERS / NTB scanpix
BØNN OM HJELP: Syriske barn ber om hjelp med Pokémons fra krigsherjede Syria. FOTO: REUTERS / NTB scanpix Foto: HANDOUT

Mobilspillet Pokémon Go har fått enorm oppmerksomhet over hele verden, og spillet har fått svært mange til å løfte blikket og komme seg ut for å fange de virtuelle dyrene.

Nå brukes spillets popularitet til å skape oppmerksomhet om krigen i Syria. Bildemontasjen over viser fire syriske barns bønn om hjelp. På tegningene de holder opp, ber de om å bli reddet.

Den syriske kunstneren Khaled Akil er en av flere aktivister og kunstnere som også har redigert de populære monstrene fra spillet Pokémon Go inn i nyhetsbilder fra det krigsherjede landet.

En trist Pikachu ved ruinene av en bygning, og dragen Charizard sammen med svartkledde jihadister. Det er resultatet når Pokémons redigeres inn i bilder fra krigsherjede Syria.

– Målet med dette enkle prosjektet er rett og slett å kaste lys over hva som skjer i Syria, sier Akil.

Landet er nå inne i sitt sjette år med borgerkrig, og minst 280.000 mennesker er drept. Et av Akils bilder viser den kjente figuren Pikachu som feller en tåre ved siden av en liten gutt, i forkant av ruinene av en bygning. Et annet viser dragen Charizard sammen med svartkledde, væpnede jihadister.

– Dessverre, etter fem år med krig, har den syriske dødsmaskinen blitt vanlige, hverdagslige nyheter, sier Akil.

Pokémon Go er et mobilspill som blander GPS-lokalisering og 3D-grafikk og lar spillerne via mobilkameraet jakte på monstre rundt seg. Spillet har tatt verden med storm siden det ble sluppet tidligere i juli. (NTB/TV 2)

Den syriske kunstneren Khaled Akil har redigert inn en trist Pikachu ved ruinene av en bygning. Revolutionary Forces of Syria Media Office/Twitter
Den syriske kunstneren Khaled Akil har redigert inn en trist Pikachu ved ruinene av en bygning. Revolutionary Forces of Syria Media Office/Twitter

Mer innhold fra TV 2