Tømte kontoen til 22. juli-gruppe

En tillitsvalgt i Støttegruppen etter 22. juli har tilstått å ha overført penger fra et av lokallagenes konto til seg selv.

UNDERSLAG: En person er anmeldt for å ha stjålet penger fra støttegruppas konto.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UNDERSLAG: En person er anmeldt for å ha stjålet penger fra støttegruppas konto.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Ifølge opplysninger VG har fått, dreier det seg om rundt 400.000 kroner som var gitt i støtte fra Helsedirektoratet.

Styret i det aktuelle lokallaget gikk til banken i forrige måned for å be om innsyn i kontoen, etter gjentatte purringer fra den nasjonale støttegruppen. På bankkontoen var det bare 39 kroner og 17 øre, samt kontoutskrifter som viste en rekke overføringer til en av de tillitsvalgte.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse på underslag. Personen som anmeldelsen retter seg mot, har erkjent straffskyld overfor politiet, sier lederen for økonomiavsnittet i det aktuelle politidistriktet til avisen.

Støttegruppen etter 22. juli ble tildelt 3,7 millioner kroner fra Helsedirektoratet i 2012. Pengene skulle gå til de rammede etter terrorangrepet og ble fordelt på de 17 lokallagene.

– Det er en avgjørelse som ble tatt med tungt hjerte etter en omfattende gjennomgang av sakens forhold, der vår konklusjon var at vi ikke hadde noe annet valg enn å involvere politiet. Utover det så ønsker ikke Støttegruppen etter 22. juli å kommentere i detalj en sak som er under etterforskning, opplyser leder Lisbeth Kristine Røyneland til VG. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2