– Norwegian-selskap nektes flytillatelse i USA

Norwegians britiske datterselskap får ikke en midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske transportdepartementet.

MER TID: Norwegian forventer at amerikanske myndigheter godkjenner søknaden. Foto: Jørgen Syversen/Norwegian
MER TID: Norwegian forventer at amerikanske myndigheter godkjenner søknaden. Foto: Jørgen Syversen/Norwegian

Det melder nyhetsbyrået Dow Jones ifølge E24.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i flyselskapet Norwegian sier imidlertid at dagens beslutning betyr at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK (NUK).

– Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. Departementet har ikke innvilget søknaden fra NUK om midlertidig tillatelse, sier Skånvik.

Flyprodusenten Boeing har støttet det norske selskapets søknad om å få flylisens for sitt irske datterselskap for ruter mellom Europa og USA.

Noe av grunnen til at saken har dratt ut er iherdig argumentasjon fra konkurrenter og fagforeninger på begge sider av Atlanteren, som mener at Norwegian vil bruke mannskap fra lavkostland og dermed uthule eksisterende rettigheter.

Dersom Norwegian ikke får irsk lisens, kan det ifølge Boeing-talsmann Paul Bergman undergrave jobbveksten i luftbransjen i Washington.

(NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2