Torbjørn Røe Isaksen tar ikke gjenvalg

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (38) har gitt valgkomiteen i Telemark Høyre beskjed om at han ikke ønsker gjenvalg på Stortinget neste år.

IKKE GJENVALG: Torbjørn Røe Isaksen har vært kunnskapsminister siden 2013. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IKKE GJENVALG: Torbjørn Røe Isaksen har vært kunnskapsminister siden 2013. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Det har vært en glede og en ære å representere Telemark på Stortinget, men jeg har varslet valgkomiteen om at jeg ikke stiller meg til disposisjon for neste periode. Det er ikke en beslutning jeg har tatt de siste ukene, men noe jeg har tenkt på over lengre tid. Jeg har vært åpen om dette til statsministeren, sier Røe Isaksen i en pressemelding mandag morgen.

Røe Isaksen har vært kunnskapsminister 2013 og innvalgt på Stortinget fra Telemark siden 2009.

– Jeg er snart 40 år. I praksis har jeg holdt på med politikk på heltid siden jeg ble valgt som leder i Unge Høyre i 2004. Siden den gang har jeg giftet meg med kvinnen i mitt liv, vi har fått en fantastisk datter som fylte to år i går, og som jeg nyter hvert sekund sammen med. Vi vil gjerne ha flere barn også. Å bli far setter livet og hverdagen i perspektiv, sier han.

Han understreker likevel at han gjerne vil fortsette som kunnskapsminister.

– Jeg ser fram til å fortsette som kunnskapsminister og til å drive valgkamp i 2017. Regjeringen har større sjanse til å få fornyet tillit fra velgerne enn de fleste regjeringer før oss.

(NTB)