Sjokkmåling for Trump

Støtten til Donald Trump, som sannsynligvis blir Republikanernes presidentkandidat, har sunket til 39 prosent, mot 46 prosent i forrige måned.

Republican presidential candidate Donald Trump listens during a news conference, at his Turnberry golf course, in Turnberry, Scotland, Britain June 24, 2016.      REUTERS/Clodagh Kilcoyne Foto: Clodagh Kilcoyne
Republican presidential candidate Donald Trump listens during a news conference, at his Turnberry golf course, in Turnberry, Scotland, Britain June 24, 2016. REUTERS/Clodagh Kilcoyne Foto: Clodagh Kilcoyne

Det viser en meningsmåling som søndag ble publisert av The Washington Post og ABC News.

Den samme målingen viser at støtten til hans demokratiske motstander Hillary Clinton har steget fra 44 prosent i mai til 51 prosent i juni. Det er den største ledelsen Clinton har hatt i målingene fra Washington Post-ABC News siden i fjor.

Omtrent to av tre amerikanere sier samtidig at de mener Trump ikke er kvalifisert til å lede USA. Omtrent like mange sier de blir bekymret ved tanken på at han kan bli president. Samtidig mener de at hans uttalelser om kvinner, minoriteter og muslimer viser at han er fordomsfull.

Meningsmålingen gjenspeiler imidlertid også Clintons svakheter, og Washington Post skriver at de to ledende kandidatene er «historisk upopulære».

Blant annet sier et flertall av de spurte at de misliker måten Clinton har håndtert spørsmål om hvorfor hun brukte en privat epostkonto i jobbsammenheng i sin tid som USAs utenriksminister. Halvparten av de spurte sier også at de blir bekymret ved utsiktene til at Clinton blir president. (©NTB)