To omkom i skogbrann i California

To personer mistet livet og minst 80 hus ble flammenes rov i skogbrannen som herjer midt i California.

USA-WILDFIRES/ Foto: GENE BLEVINS
USA-WILDFIRES/ Foto: GENE BLEVINS

Flere hundre brannmannskaper kjemper mot flammene i de knusktørre fjellområdene sentralt i staten.

Den siste uken har det oppstått flere store branner, og den som nå herjer, spredde seg svært raskt og truet rundt 1.500 hus. Fredag formiddag dekket brannen minst 20 kvadratkilometer i et område tre timer nord for Los Angeles.

– Jeg har aldri vært så nær en brann som er så heftig og sprer seg så raskt. Det var utrolig, og det var bare så vidt jeg kom meg unna, sier den pensjonerte politimannen David Klaippel.

– Naturkreftene kommer sammen med en gnist: ulendt terreng, fem år med tørke og kraftige vindkast bidro til at brannen flyttet seg rundt 18 kilometer på 13 timer. Den er veldig farlig og ødeleggende. Det er en av de verste brannene jeg noensinne har sett, sier brannsjef Tyler Townsend i fylket Kern.

Se den dramatiske videoen der teamet fra KTLA News må rømme fra flammene.

En talsmann for brannvesenet i Kern sier to personer ble funnet ved det populære uteområdet Lake Isabella. 80 hus er brent ned, og tre brannfolk har fått behandling etter å ha pustet inn røyk.

Årsaken til brannen som startet torsdag, er fortsatt ukjent. I tillegg til at flere år med tørke gjør at busker og trær lett tar fyr, bidrar temperaturer på opp mot 40 grader til brannfaren i området.

NTB