Her er USAs elitesoldater i kamp med IS i Syria

Amerikanske spesialsoldater på bakken i Nord-Syria bidrar i en storoffensiv mot IS i provinsen Raqqa, forteller de USA-støttede krigerne som kjemper mot jihadistene.

Ifølge USA-støttede syriske styrker, er nå amerikanske elitesoldater på bakken i Syria og i kamp med IS. Bildet viser det som skal være amerikanske soldater i en nordlig provins i Syrai. Foto: AFP PHOTO / DELIL SOULEIMAN
Ifølge USA-støttede syriske styrker, er nå amerikanske elitesoldater på bakken i Syria og i kamp med IS. Bildet viser det som skal være amerikanske soldater i en nordlig provins i Syrai. Foto: AFP PHOTO / DELIL SOULEIMAN Foto: Delil Souleiman

Den USA-ledede alliansen har utført minst 150 luftangrep mot IS i Nord-Syria siden offensiven ble lansert for tre dager siden, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) fredag.

Bombene er del av en større bakkeoffensiv mot IS-bastionen Raqqa. Koalisjonens luftstøtte til opprørsalliansen Syriske demokratiske styrker (SDF) kommer i tillegg til amerikanske spesialstyrker på bakken i Nord-Syria.

Pentagon fastholder at de amerikanske spesialsoldatene ikke er utplassert ved frontlinjene. Men SDF-krigere som nyhetsbyrået AFP har snakket med i området, forteller at amerikanerne deltar i bakkeoffensiven sammen med SDF.

Rundt 300 amerikanske spesialsoldater er sendt til Nord-Syria, og en AFP-fotograf telte minst 20 av dem i landsbyen Fatisah, som nylig ble erobret fra IS.

Flere amerikanske spesialsoldater er dessuten fotografert iført de militære uniformsmerkene til den kurdiske militsen YPG. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2