13 personer mistet førerkortet i UP-kontroller

100 sjåfører ble stoppet for fartsovertredelser av Utrykningspolitiet i Rogaland og Hordaland onsdag. 13 av dem mistet førerkortet.

Utrykningspolitiet (UP) beslagla mange førerkort onsdag. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Utrykningspolitiet (UP) beslagla mange førerkort onsdag. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Solum, Stian Lysberg

– Det er en veldig høy andel overtredelser, mellom åtte og ti i timen. Det er dobbelt så høyt som snittet vi ser gjennom året, sier leder for Utrykningspolitiet (UP) på Vestlandet, Terje Oksnes, til Bergens Tidende.

På E39 i Haugsvær i Hordaland ble til sammen 60 sjåfører stoppet i 60-sonen. To av disse fikk førerkortet midlertidig beslaglagt, og de alvorligste fartsovertredelsene var på 86 kilometer i timen.

I Rogaland, på E39 i Bjerkreim, ble 40 bilister stoppet. Her fikk elleve sjåfører beslaglagt førerkortene sine midlertidig, og den høyeste fartsovertredelsen var på 139 kilometer i timen. Det er 80-sone på strekningen.

Begge kontrollene varte i rundt fem timer onsdag. Oksnes opplyser at strekningene i stor grad benyttes til fjerntrafikk.

– Mange av bilistene skal kjøre langt, og så tar de sjansene på at det ikke er kontroll, sier UP-sjefen til avisen. (©NTB)